Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Квятківський

П'ятниця, 22 липня 2016, 19:02

По Грибовицькій катастрофі проведено більше 600 допитів

Юрій Квятківський

Окрім цього проводиться низка експертиз, після яких прокурори зможуть оголосити про підозри.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив прокурор Львівської області Юрій Квятківський.

За факом обвалу сміття порушено кримінальне провадження за ст. 272, ч.2 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) та 367, ч.2 (Службова недбалість) Кримінального кодексу.

Так, у ході досудового розслідування проведено більше шестисот допитів: місцеве населення, дептуати районного рівня, активісти, спеціалісти. Вилучено документацію в більш, ніж 15 установ, проведено 17 обшуків, проведено огляд язика зсуву, отримано матеріали службового розслідування органів ДСНС, перевірок Державної екоінспекції. 

Як додав керівник групи прокурорів Остап Сидор, призначено шість судових експертиз, зокрема геодезична, щодо наявності документів на експлуатацію полігону. За словами Остапа Сидора, різні експертизи дадуть відповіді на окремі питання:

«Експертиза мусить дати відповіді на питання про відповідність використання полігону, як інженерної споруди до його проекту: це перешарування сміття, це укріплення схилів тощо. Для цього буде перевірено кут нахилу полігону, буріння сміття. Інша експертиза дасть відповідь чи не вийшло сміттєзвалище за відведену під нього площу.»

Частина експертиз проводиться у Львові, частина - у Києві, в них беруть участь також харківські експерти.

Юрій Квятківський запевнив, що справа Грибовицької катастрофи не затягнеться на роки, оскільки вона на контролі Генпрокуратури України.

Нагадаємо, що призначеного у червні прокурора Львівщини Юрія Квятківського, активісти просили активніше розслідувати наслідки трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, для чого назбирали  понад три тисячі підписів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.