Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Міжнародний фонд І. Франка

Четвер, 25 серпня 2016, 10:08

Міжнародний фонд І. Франка не знає української мови

Міжнародний фонд І. Франка

Організатори допустились кількох орфографічних помилок у запрошеннях на урочисте нагородження лауреатів Міжнародної премії ім. І. Франка. 

Зразок запрошення, який є у розпорядженні Варіантів, містить декілька орфографічних помилок.

Зокрема, Міжнародний фонд написав з малої букви прізвище Франка, а також у слові "загальнолюдський" пропустив одну літеру.

Зазначимо, урочиста церемонія нагородження переможців міжнародної премії ім. Івана Франка відбудеться вже в цю суботу, 27 серпня, у Дрогобичі.

Згадану нагороду вручає Міжнародний фонд Івана Франка, який минулого року заснував внук каменяра Роланд Франко. 

Міжнародну премію вручають у двох номінаціях: «за вагомий внесок у розвиток україністики» та «за визначний особистий внесок у розвиток соціально-гуманітарних наук».

Лауреатів премією нагороджують щорічно 27 серпня – у День народження Івана Яковича Франка. Цьогоріч розмір призового фонду становить 500 тисяч гривень.

Як повідомляють на офіційному сайті Міжнародного фонду Івана Франка, цього року журі обрало лауреата лише в одній номінації. Ним став екс-голова УГКЦ Любомир Гузар із науковою монографією «Андрій Шептицький метрополит Галицький (1901-1944) провісник екуменізму», яку видали у Львові у 2015 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.