Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Вівторок, 6 вересня 2016, 11:50

Мешканці Львівщини об'єдналися у три громади

Львівщина

Центром нових громад є Шегині, Мостиська та Городок.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Олега Синютки від 5 вересня 2015 року.

Відтак, облдержадміністрація затвердила висновок на відповідність Конституції та законам України проекту щодо добровільного об'єднання троьх територіальних громад на Львівщині.

Зокрема, мешканці сіл Баличі, Великі Новосілки, Малі Новосілки, Хатки, Гусаків, Боєвичі, Гориславичі, Радохинці, Поповичі, Плешевичі, Циків, Шегині, Биків, Буців об'єдналися у Шегинівську територіальну громаду з адміністративним центром у селі Шегині.

Також у Мостиську територіальну громаду увійшли села Арламівська Воля, Берегове, Заріччя, Королин, Пісок, Годині, Крисовичі, Чишки, Нагірне, Липники, Добощівка, Стрілецьке, Підліски, Вишенька, Пнікут, Буховичі, Раденичі, Хатки, Чижевичі, сіл Стоянці, Мистичі, Санники, Твіржа, Вуйковичі, Завадів, Слабаш, Хоросниця та місто Мостиська.

А мешканці сіл Братковичі, Долиняни, Вовчухи, Годвишня, Повітно, Заверещиця, Залужжя, Зушиці, міста Городок вирішили створити Городоцьку територіальну громаду з центром у Городку.

Зазначимо, на Львівщині уже є 15 об’єднаних територіальних громад. Цього року вони мають отримати на свій розвиток майже 416 млн грн.

Також до кінця року у восьми районах області з'являться ще 15 нових об’єднаних громад.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.