Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Чорнобильська АЕС

Четвер, 8 грудня 2016, 12:35

Чорнобилем зацікавилися десять іноземних компаній

Чорнобильська АЕС

Інженери 10 компаній, які працюють у сфері відновлювальної енергетики, вивчають інфраструктурні можливості зони відчуження.

Про це повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Зокрема, у рамках зустрічі міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака з управляючим директором ЄБРР у країнах Східної Європи і Кавказу Меліджем Френсісом Хенрі та директором ЄБРР в Україні Аджунером Шевкі, було обговорено питання співпраці у зоні відчуження.

"На цьому етапі маємо кілька пропозицій для спільної взаємодії, зокрема у питаннях використання потенціалу зони відчуження. Інвестори з різних країн світу, які працюють на ринку відновлювальної енергетики, активно цікавляться перспективою інвестування. Станом на сьогодні маємо близько 40 таких компаній. При цьому близько 10 з них вже надіслали своїх інженерів для детального вивчення інфраструктурних можливостей зони відчуження", – зазначив Остап Семерак.

За його словами, у Чорнобильській зоні території, які непридатні для ведення сільськогосподарських робіт, можуть бути використані під ресурси відновлювальної енергетики. Саме ці землі розглядаються як потенційні площі для будівництва парку відновлювальної енергетики.

Нагадаємо, ще в червні низка канадських інвесторів зацікавися будівництвом сонячних електростанцій та біопаливних заводів у Чорнобильській зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.