Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ukr.unhcr.org.ua

Понеділок, 13 серпня 2012, 16:45

2,5 тис. біженців із 47 країн світу проживають в Україні

Сьогодні на території України офіційно проживають 2435 біженців із 47 країн світу, з яких 828 іноземців звернулись за офіційним визнанням вже від початку 2012 року.

 

Про це повідомляє прес-служба державної міграційної служби України.

За останній рік, з моменту набрання чинності Законом України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», вперше 37 іноземців визнані такими, що потребують додаткового захисту.

«У межах міжнародного проекту «Регіональна програма захисту біженців – «Фаза -ІІ», Європейський Союз виділив 1,5 млн. євро на допомогу Україні, Молдові та Білорусії. З них 0,5 млн. євро – на вирішення проблем із біженцями в Україні. Фінансування програми триватиме до грудня 2013 року», – зазначено у повідомленні.

Програмою також передбачене фінансування загальнодержавної мережі юристів, які слідкуватимуть за дотриманням прав шукачів притулку та біженців в Україні, ремонту пунктів тимчасового розміщення біженців, забезпечення роботи перекладачів, мовні курси для шукачів притулку та підтримка програм самозайнятості мігрантів. Зокрема, це допомога у сертифікації дипломів та грошові гранти для відкриття ними власного бізнесу в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.