Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

нелегали на Львівщині

Держприкордонслужба

Неділя, 24 грудня 2023, 08:44

Прикордонники затримали 8 громадян Іраку на Львівщині

нелегали на Львівщині

Серед затриманих було четверо дітей. 

Вчора, 23 грудня, на Львівщині прикордонники затримали групу нелегалів з Іраку, які намагалися потайки перетнути кордон з Польщею. За цим фактом порушили адміністративне провадження.

За інформацією пресслужби Західного регіонального управління Держприкордонслужби, затримання відбулося близько 8 години ранку в районі населеного пункту Краківець Яворівського району.

Прикордонники отримали повідомлення від місцевого жителя про підозрілий мікроавтобус, який рухався в напрямку кордону. Після перевірки виявилося, що в салоні знаходилися вісім громадян Іраку без документів, серед яких четверо дітей. Водій автомобіля, 61-річний українець, зізнався, що він мав намір перевезти іноземців до Польщі за грошову винагороду.

Прикордонники встановили, що всі затримані прибули в Україну легально через аеропорт «Бориспіль», але не мали віз для в’їзду в країни Європейського Союзу.

Вони були доставлені до відділу «Краківець» для складання протоколів за статтею 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає штраф від 850 до 1700 гривень або адміністративний арешт до 15 діб за незаконний перетин або спробу незаконного перетину державного кордону України.

Також їх можуть депортувати з України з забороною в'їзду на територію країни на строк до трьох років. Остаточне рішення щодо їхньої долі прийматиме суд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.