Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Вівторок, 21 лютого 2017, 16:34

Львівська облрада може допомогти Садовому із вивозом сміття

Андрій Садовий

Вивозити львівське сміття можуть в межах обласного проекту із впорядкування полігонів, проте тільки при згоді місцевої влади та самих мешканців.

Про це йшлося сьогодні на засіданні постійної комісії екологої та природних ресурсів Львівської облради, передає кореспондент Варіантів.

Допомогти Львівській міській раді із вивозом сміття може обласна рада в межах проекту із впорядкування полігонів, який здійснюватиметься коштом екологічного фонду облради.

За словами заступника голови Львівської облради Володимира Гірняка, екологічний фонд у 2017 році становить близько 104 мільйонів гривень, проте заходи, які фінансуватимуться із нього, ще не визначили.

Відтак, в облраді пропонують визначити одним із пріоритетних напрямків на 2017 рік впорядкування полігонів Львівщини, яке також дозволить владнати ситуацію із вивезенням відходів зі самого Львова.

"Пропозиція є така: облрада виділяє певну суму коштів, до прикладу, 25-30 мільйонів гривень на полігони Львівщини. Зокрема, на їхнє розширення, встановлення сміттєсортувальних ліній та на інші потреби з умовою, що протягом певного часу ці полігони прийматимуть встановлені об’єми відходів зі Львова. І звичайно, що до цього фінансування потрібно було залучити і саму Львівську міську раду, а громади мають погодити таке рішення", – розповів Володимир Гірняк.

За його словами, вже найближчим часом очільники облдержадміністрації та облради мають зустрітися з Андрієм Садовим і узгодити дану пропозицію.

Як наголосив голова постійної комісії екології облради Андрій Білоус, на Львівщині офіційно зареєстровано 20 полігонів ТПВ. Оскільки спорудження сміттєпереробного заводу чи нового сміттєзвалища для Львова займе кілька років, за цей час щороку можна впорядковувати близько 5 існуючих звалищ.

"До прикладу, якщо облрада виділить на це 30 мільйонів гривень, а міська рада ще 70 мільйонів, то на 5 полігонів у цьому році припадає по 20 мільйонів гривень. Із цих коштів половину можна витратити на благоустрій полігону: впорядкування, пересипання землею, на обгородження, збір інфільтратів, а за інші 10 мільйонів – встановити сміттєсортувальну чи сміттєпресувальну лінію", – пояснив Андрій Білоус.

Тож якщо Львівська міська рада погоджується на таку пропозицію облради, за словами Білоуса, вже найближчим часом всі нагальні питання щодо полігонів Львівщини узгоджуватимуть із органами місцевого самоврядування та самими директорами сміттєзвалищ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.