Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

візовий центр

Середа, 15 березня 2017, 18:05

Поляки спростили життя охочим потрапити у Шенген-зону

візовий центр

У Львові представили нову процедуру реєстрації на отримання польських національних та Шенгенських віз та для малого прикордонного руху.

Про це йшлося сьогодні на прес-конференції у візовому центрі, що в ТЦ "Форум Львів".

Нова процедура реєстрації уже працює у візових центрах Харкова, Києва, Одеси та Луцька. У Львові запрацює з 3-го квітня. Паралельно, можна буде зареєструватись по-старому впродовж трьох місяців.

Як пояснила керівниця візового відділу Генерального консульства Республіки Польща у Львові Ядвіґа Жак, нова система запобігатиме втручання працівників візового центру або інших сторонніх осіб у систему визначення дати візиту у візовий центр.

Починаючи з 3 квітня аби подати докумени на візу, можна прийти у будь-як відділення «Кредо банку» або «Ідея банку», вказати тип візи, а також конкретний візовий центр, у якому заявник подаватиме документи, та дійсний номер телефону, заявникові зателефонують. Ядвіґа Жак наголосила, що на час проплати за послуги візового центру заявнику варто зібрати усі потрібні документи. Візит йому можуть призначити не раніше, ніж за 7 днів після оплати за послуг візового центру.

Дату візиту заявник може дізнатися на сайті візового центру за номером свого коду, отриманому при оплаті за послуги візового центру. Оператор візового центру зобов'язаний передзвонити до заявника щоб уточнити дату візиту або запропонувати йому іншу. 

Заявники, що проплатили послуги візового центру до третього квітня, реєструються на подачу документів за старою схемо так як код за проплату послуг діє 90 днів. Однак, вони мають право написати заяву про повернення проплати і зареєструватися з третього квітня за новою процедурою.

Детальнішу інструкцію реєстрації на отримання віз можна прочитати на сайті Консульства, або на сайті компанії "VFS Global".

Як зазначив Генеральний консул Республіка Польща у Львові Вєслав Мазур, цього року видано 110 тисяч віз у Львові. Це на 20% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Він також наголосив:

"Я і консульський департамент Міністерства закордонних справ Польщі переконані у тому, що ця система працюватиме добре і допоможе без проблем зареєструватись, і закриє доступ стороннім особам, які раніше заважали процесу. А той факт, що у цьому бере участь фірма VFS Global, що є провіреною, є доказом того, що система працюватиме бездоганно." 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.