Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Надія Савченко

Четвер, 18 травня 2017, 16:11

Нардепи скасували "закон Савченко"

Надія Савченко

Верховна Рада встановила нові правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення.

Сьогодні Верховна Рада прийняла законопроект "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення". Це рішення підтримали 227 народних депутатів.

Зокрема, йдеться про скасування "закону Савченко", який Верховна Рада прийняла у листопаді 2015 року. Згідно з ним один день в СІЗО зараховується засудженим за два дні позбавлення волі. Автором закону є народний депутат Надія Савченко.

"Попереднє ув’язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі день за день або за правилами, передбаченими у частині першій цієї статті. При призначенні покарань, не зазначених в частині першій цієї статті, суд, враховуючи попереднє ув’язнення, може пом'якшити покарання або повністю звільнити засудженого від його відбування", – йдеться в законопроекті.

Також у пояснювальній записці наголошується, що введення в дію "закону Савченко" призвело до соціально негативних наслідків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.