Зміст статті

11 липня 2017Андрій Бондаренко

Літній плейлист від Варіантів

8 кращих нових пісень для святкування цього літа

Влітку якось краще відчуваєш принаду хорошої музики – навіть якщо часу на її слухання випадає чомусь значно менше, аніж узимку.

Можливо, вона необхідна людському організму для засвоєння вітаміну D. Можливо, вона допомагає перевідроджувати клітини тіла. Можливо, вона потрібна лише як претекст лінивого нічого-не-роблення, що влітку теж дуже важливо!

Так чи інакше  вона потрібна. Тому, Варіанти із дбайливістю Доктора Зойдберга склали список хорошої різноманітної літньої музики, яку можна прописати усім мешканцям північної півкулі для кращої зустрічі середини літнього сезону.

Jacob Banks

Британський співак, який працює із відродженням чорного музичного спадку 1960-1970-х років – фанку, соулу, Р-н-Б. Тягучий теплий вокал заповнює вушні раковини та склянки немовби бурштиновий мед спільних спогадів про щось мудре, хороше і справедливе.

Toro y Moi

Класик дивної поп-музики, яка пропагує розмитий та розслаблений погляд на речі, якраз вчасно випустив свій новий альбом Boo Boo, адже це дуже літній жанр – цікавенькі ненапряжні ритми-хуки, які долинають немовби із дискотеки сусіднього пансіонату.

NSG

Якщо хтось ще не зацінив буйно-розквітлий феномен британського афробіту (не плутати із іншим гібридним жанром, яким славились країни Африки у 1970-х роках), то саме хороший момент це зробити.

Потужний сплав африканської поп-музики та британського клубняка, який зараз захоплює танцювальні майданчики Британії, можна порівняти із раннім джанглом. Адже, тут діє та сама формула – свіжі екваторіальні наспіви, привезені мігрантами і накладені на фірмовий британський барабанно-басовий кістяк. Усе чьотєнко та розслаблено – згідно із глобальними трендами.

DJ Khaled

Влітку можна дозволити і порцію мейнстріму – наприклад трек Wild Thoughts із майбутнього альбому DJ Khaled’а. На підспівці-підтанцьовці тут Ріанна, вбрана у одеські народні шмотки а ля "цигано-піратка". Мінімалістичні біти та сумовиті гітарні запили під Сантану – що ще треба, аби перенестися на піски "Аркадії"?

Midnight Sister

Прекрасний саундтрек для неквапливих літніх мандрівок чи лінивих розморених танців у теплій темряві. Можна зациклити і нікуди не розходитися аж до світанку.

Lorde

Приємна несподіванка для тих, кому вже набридли і The XX, і дует Лани дель Рей та the Weeknd, але хочеться чогось такого ж гостренько-сумовитого на кінець вечірок. Новозеландська співачка продовжує експериментувати із своїм звучанням і її свіжий електро-Р-н-Б цілком можна затримати аж до осені.

GusGus

Наркопоп-титани родом із 1990-х видали новий відеокліп і хочеш-не-хочеш доводиться ностальгувати за чистими і безкраїми обрисами електронної музики в епоху розквіту. А можна просто закинути Featherlight на телефон, взяти слухавки, банку домашнього мохіто, вилізти на дах і нормально політати над Львовом.

Danny L Harle

За активний літній відпочинок достойно може відповідати талановитий британський продюсер Danny L Harle із своїм нещодавнім хітом 1UL. Бадьорий мелодійний хаус із правильними хуками – будь-яке зацофане подвір’я за мить перетвориться на модний танц-пол.


Всі композиції можна слухати разом у цьому плейлисті:

Автор: Андрій Бондаренко

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.