Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

магазин у Львові

Середа, 9 серпня 2017, 10:51

Із початку року ціни в Україні зросли на 8%

магазин у Львові

Інфляція з початку року становить 8,2%.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

За словами голови Ради Національного Банку України Богдана Данилишина, ціни в липні цього року, порівняно з червнем, зросли на 0,2%, а з початку року – на 8,2%.

Подорожчали м'ясо та м'ясопродукти (5,1%), рис, масло, хліб, макаронні вироби (0,8-2,4%) проте значно подешевшали яйця (на 9%) та овочі (на 9,2%). Подешевшали також олія (на 0,2%), риба (на 0,4%), фрукти (на 1,4%), крупи, зокрема гречка, та цукор (на 0,2 та на 4,3%).

Зниження цін зафіксовано на одяг та взуття (на 4,4%), а також паливо та мастила (на 1,1%).

"Враховуючи деяке пожвавлення економічного зростання в 2016-2017 роках, а також значне сповільнення інфляційних процесів за останні 2 роки, показник – "липень до червня" та "липень до грудня" вказує на те, що ситуація перебуває під контролем уряду, а також в межах інфляційного таргету, затвердженого Радою Національного банку України. Це нормально, враховуючи значне сповільнення інфляційних очікувань в Україні", – підкреслив Богдан Данилишин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.