Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Прокуратура Львівської області

П'ятниця, 17 листопада 2017, 15:54

Держбюро розслідувань України очолив екс-прокурор з Львівщини Роман Труба

Прокуратура Львівської області

Урядова конкурсна комісія обрала директором Державного бюро розслідувань Романа Трубу.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Комісія з обрання керівника Державного бюро розслідувань 16 листопада визначилася з кандидатурою на посаду керівника. Ним став Роман Труба, львів'янин, екс-прокурор Пустомитівського району Львівщини.

Кандидатуру Труби підтримали всі 9 членів комісії.

Зазначимо, що з 1997 року Труба працював у Львівській прокуратурі. У 2013 році його призначили на посаду прокурора Пустомитівського району Львівської області.

Після Революції Гідності Труба очолив одне із управлінь Генпрокуратури у Києві, а у травні 2015 року він став керівником департаменту ТОВ "Юридична компанія "Сектор права".

Як повідомив сайту "24" адвокат та правозахисник Андрій Петришин, Роман Труба у 2013 році, перебуваючи на посаді прокурора Пустомитівського району на Львівщині, фальсифікував справи проти євромайданівців. За акцію підтримки у Києві він просив для євромайданівців запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

За словами активіста Євромайдану Андрія Шевціва, у грудні 2013 року молодь, яка їхала на Євромайдан зі Львова до столиці, всіляко блокували, а автобуси зупиняли на трасі поблизу Львова забирали номерні знаки, перекривали дорогу.

Нагадаємо, Верховна Рада 12 листопада 2015 року схвалила в другому читанні законопроект №2114 "Про Державне бюро розслідувань". Згідно із законом, прокуратура буде обмежена тільки представництвом інтересів держави в суді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.