Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Храм св. рівноапостольного князя Володимира на Сихові

синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП

Вівторок, 30 січня 2018, 10:43

Сихівські православні закликали свободівців не заробляти грішні рейтинги

Храм св. рівноапостольного князя Володимира на Сихові

Українська православна церква Московського патріархату прокоментувала дії учасників акції протесту проти незаконного розміщення її храму у Львові.

Вчора Синодальний інформаційно-просвітницький відділ Української православної церкви оприлюднив свою позицію щодо акції протесту, що відбулась 28 січня під стінами церкви князя Володимира на Сихові.

Львівська єпархія УПЦ наголошує, що згаданий храм був зведений на даній земельній ділянці, відповідно до Рішення Виконавчого комітету Львівської міської ради № 333 від 29 серпня 1991 р. та Ухвали Львівської міської ради № 1108 від 21 червня 2001 р. Право розташування на земельній ділянці зазначеного храму були підтвердженні Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду, Рішенням Господарського суду Львівської області та Вищого адміністративного суду України. Таким чином, релігійна громада УПЦ Сихівського району Львова, на підставі вимог ст. 13 Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації", та на підставі чинного законодавства України, яке регулює вказані правовідносини, з часу своєї первинної реєстрації, як юридичної особи, з 17 вересня 1991 р. по даний час, є юридичною особою, що наділена дієправоздатністю, з моменту реєстрації Статуту, є правонаступником попередньої юридичної особи, під найменуванням: релігійна громада Української Православної Церкви м. Львова Сихівський житловий масив, що стосується офіційно діючої в Україні релігійної конфесії – Української Православної Церкви.

Тому всі звинувачення представників ВО "Свобода" та інших радикальних сил, які намагаються зруйнувати міжконфесійний мир у Львові, є абсурдними. Конфлікт, який стався  під час недільного Богослужіння 28 січня є штучно вигаданим та безпідставно організованим силами, які на святому хочуть заробити свої грішні рейтинги.

На території зазначеної земельної ділянки розташовані поруч два храми: Української православної церкви та Української православної церкви Київського патріархату, громади яких останнім часом розпочали мирне співіснування, що веде до єднання львівської громади та відкриває шлях до початку міжконфесійного діалогу.

Єпархія Української православної церкви закликає представників місцевих органів влади, політичних партій та громадськості дати можливість релігійним громадам самим визначитися зі своїм майбутнім.

УПЦ вимагає у представників радикальних організацій поважати і не заробляти собі політичну підтримку за рахунок роздмухування штучно вигаданих конфліктів. Міжконфесійний мир та взаємоповага до релігійних переконань кожного жителя чи гостя міста Львова є тим високодуховним надбанням громади міста, який ми шануємо і не допустимо зруйнувати.

Нагадаємо, 28 січня, під церквою Московського патріархату, що на проспекті Червоної Калини, 89, активісти протестували  проти її незаконного розміщення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.