Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сихів

city-adm.lviv.ua

Середа, 6 березня 2024, 14:00

На Сихові за годину оштрафували 10 водіїв, які припаркувалися на газонах

Сихів

Якщо порушники не сплатять штраф 340 грн, їм можуть навіть заблокувати рахунки.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Лише за цей рік на Гарячу лінію міста надійшло 145 звернень від мешканців щодо паркування приватних транспортних засобів на газонах. Звернення опрацьовують інспектори з паркування і спільно з районними адміністрація проводять рейди та штрафують порушників.
 
Цього тижня такий "рейд" відбувся у Сихівському районі. Менше як за годину у радіусі 1 км у Сихівському районі інспектори з паркування виявили 10 автівок, які стояли на газонах, а також безліч слідів від коліс авто, які були припарковані раніше.

"Якщо ж порушник не сплачує штрафу, то ми виносимо постанову про притягнення до адміністративної відповідальності. Якщо він і далі не оплачує, то тоді усі матеріали справи передаємо виконавчій службі. Далі вона відкриває виконавче провадження, яке може нести для порушника багато негативних наслідків, зокрема блокування його рахунків" – пояснив інспектор з паркування управління безпеки департаменту міської мобільності Віктор Сеньковський.

Як наголошує Ольга Онищак, фахівець відділу комунального господарства Сихівської районної адміністрації, паркування на газонах завдає значно більших збитків, ніж передбачений штраф.

"Хаотичне паркування на газонах, у першу чергу, завдає збитків місту. Адже за кошти міського бюджету на газонах засіюємо траву, облаштовуємо сам газон. Зрештою, на багатьох газонах проходять комунікації чи розміщені люки водо-, чи теплопостачання. Тому, коли водії паркують свої авто на газоні, це все руйнується. А відновлювати доводиться за кошти громади міста" – пояснює фахівець відділу комунального господарства Сихівської районної адміністрації Ольга Онищак.

Нагадаємо, у Львові за два місяці оштрафували понад 1500 водіїв за паркування на пішохідних переходах.

Додамо, у місті за місяць виписали понад 17 тисяч штрафів за неправильне паркування. На арешт-майданчик евакуювали 559 транспортних засобів, а загальна сума штрафів – 6,3 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.