Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

суд у Львові

Понеділок, 19 лютого 2018, 13:16

Командира військової частини на Львівщині оштрафували на 25 тисяч за хабарництво

суд у Львові

Військовослужбовець вимагав у свого підлеглого 10 тис грн.  

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Ще у жовтні 2017 року правоохоронці викрили командира розвідувального взводу батальйону однієї із військових частин Львівщини на хабарництві.

Зокрема, військовослужбовець вимагав 10 тис грн хабара від свого підлеглого, якого звинувачував у самовільному залишенні військової частини, за нестворення перешкод для подальшого проходження ним військової служби.

Тоді ж суд обрав командиру запобіжний західу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 48 000 гривень, а у лютому цього року районний суд Львова визнав офіцера винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). 

Згідно з вироком суду, військовослужбовець зобов’язаний сплатити штраф у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 гривень, а також його позбавлено права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків строком на півтора роки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.