Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Меморіал львівських орлят

Вівторок, 3 квітня 2018, 17:20

СБУ затримала порушників спокою "Львівських орлят"

Меморіал львівських орлят

Силовики спіймали двох виконавців вибуху на полському військовому меморіалі, що стався у березні на львівському кладовищі.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Співробітники Служби безпеки затримали двох підозрюваних у підриві польського "Меморіалу Орлят" на Личаківському цвинтарі у Львов та підпалі польського туристичного автобусу.

Про це заявив голова СБУ Василь Грицак під час робочої поїздки на Одещину.

"За наявною інформацією, фінансування терактів здійснювалося оточенням екс-президента втікача під кураторством російських спецслужб", – додав він.

За його словами, нещодавно було викрите організоване угруповання, яке за вказівкою з Російської Федерації, здійснило акти вандалізму щодо об’єктів національно-культурної спадщини національних меншин у різних регіонах України.

Голова СБУ зазначив, що з початку року вдалось зірвати майже сто спроб інспірування штучних протестних акцій, націлених на дестабілізацію ситуації у державі в інтересах Росії.

Нагадаємо, 13 березня на польському військовому меморіалі "Львівські орлята", що є частиною Личаківського кладовища, стався вибух. Гранату на клумбу меморіалу кинули через огорожу.

Львівська поліція відкрила кримінальне провадження щодо цього інциденту, наразі правоохоронці встановлюють обставини вибуху на Личаківському цвинтарі та осіб, причетних до скоєння злочину. Згодом Громадське формування з охорони порядку "Національні дружини" почало охороняти меморіал.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.