Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Суди

lady.tochka.net

Вівторок, 25 вересня 2012, 14:54

КСУ визнав капітал і майно ПП спільною власністю подружжя

Конституційний суд України прийняв рішення, що статутний капітал та майно приватного підприємства є об'єктом права спільної власності подружжя.

 

Конституційний Суд України виходить з того, що згідно з Конституцією України кожен з подружжя має рівні права і обов'язки у шлюбі та сім'ї, включаючи рівність у майнових відносинах, регульованих положеннями Кодексу та Цивільного кодексу України.

«Внесок у статутний капітал і виділене з спільної сумісної власності подружжя майно (кошти) передаються у власність приватного підприємства. Згідно зі статтею 191 ЦК України підприємство є єдиним майновим комплексом, що використовується для здійснення підприємницької діяльності; до складу підприємства як єдиного майнового комплексу входять усі види майна, призначені для його діяльності, включаючи земельні ділянки, будівлі, споруди, обладнання, інвентар, сировину, продукцію, права вимоги, борги, а також право на торговельну марку або інше позначення та інші права, якщо інше не встановлено договором або законом, підприємство або його частина можуть бути об'єктом купівлі-продажу, застави, оренди та інших правочинів», – йдеться у рішенні.

Приватне підприємство (або його частина), засноване одним із подружжя, – це окремий об'єкт права спільної сумісної власності подружжя, в який входять усі види майна, у тому числі внесок до статутного капіталу і майно, виділене з їх спільній сумісній власності ,вважають у Конституційному суді.

Джерело: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.