Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Хабар

korupciya.com

Вівторок, 29 травня 2018, 13:25

У Львові триває розслідування справи хабарників із сихівської поліції

Хабар

Одного з них посадили під варту, ще двоє відмовляються давати покази.

Про це на брифінгу заявив начальник слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України Наріман Сулейманов, передає кореспондент Варіантів.

Службовців Сихівського відділення Національної поліції у Львівській області викрили у вимаганні хабара від доньки потенційного підозрюваного по справі за статтею 115: умивсне вбивство, із метою перекваліфікації її у 118 – умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони. Це дозволило б підозрюваному уникнути ув'язнення.

За словами Нарімана Сулейманова, поліцейські вимагали гроші від львів'янки близько місяця, після чого жінка звернулася до Служби безпеки України з заявою про вимагання. 

А 26 травня на території Львівської обласної лікарні оперуповноважений Сихівського відділу поліції отримав від жінки 5 000 доларів хабара. Тоді поліцейського затримали.

"Оскільки оперуповноважений не може приймати рішення про перекваліфікацію справи, окрім затриманого співробітники СБУ підозрюють ще двох людей із керівництва Сихівської районної поліції. Наразі у підозрюваних вилучені документи та мобільні телефони для перевірки їх зв'язку", – повідомив Наріман Сулейманов.

Вчора Сихівський районний суд Львова обрав поліцейському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 140 тисяч гривень. Однак адвокат хабарника попросив в суду захист для підозрюваного та його сім'ї через погрози, які почали надходити на його мобільний телефон.

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що 26 травня у Львові на хабарі затримали трьох поліцейських.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.