Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

церква у селі Черепин

Середа, 8 серпня 2018, 17:16

На Львівщині вщент згоріло 28 стародавніх дерев'яних церков

церква у селі Черепин

Загалом за 27 років у області виникло 108 пожеж у храмах.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Як заявив начальник відділу пожежної безпеки ГУ ДСНС України у Львівській Орест Галонько, протягом 1991-2018 років на території області виникло 108 пожеж в храмах. Вогнем було повністю знищено 28 дерев’яних церков, ще 10 були сильно зруйновані.

За його словами, основними причинами пожеж в церквах є порушення правил монтажу та експлуатації електромереж, підпали, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей, удари блискавки.

«Слід зазначити, що надзвичайно вагомим чинником пожежної безпеки є людський фактор. Часто ми фіксуємо факти самовільного оброблення церков ззовні пластмасовою вагонкою, що створює підвищений ризик у разі виникнення пожежі – пластмаса згорає за лічені секунди, а ще до цього додається висока токсичність продуктів горіння», – зазначив Орест Галонько.

Він додав, що непогашені свічки, які по завершенні богослужінь прихожани залишають в храмі, також спричиняють пожежі, адже дерев’яні конструкції храмів не обробляються вогнетривким розчином, а електричні мережі не проходять випробування на опір ізоляції.

Нагадаємо, 5 серпня у селі Миколаївського району Львівщини згоріла дерев'яна церква 1798 року, що є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.