Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

церква у с. Велика Горожанка

прес-служба ГУ ДСНС у Львівській області

Понеділок, 6 серпня 2018, 11:20

У селі Миколаївського району Львівщини горіла дерев'яна церква

церква у с. Велика Горожанка

Храм згорів майже повністю, – вдалося вртяувати лише зовнішні стіни, частину даху і дзвіницю.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Львівській області.

5 серпня о 14:34 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в селі Велика Горожанка Миколаївського району в церкві Введення в Храм Пресвятої Богородиці УГКЦ. Церква дерев'яна, площею 125 м², висотою 15 м, 1798 року, є пам'яткою архітектури місцевого значення. Під час виникнення загорання церква була зачиненою, людей у ній не було.

На момент прибуття вогнеборців пожежа поширилася на значну площу, й охопила більшу частину будівлі. Внаслідок пожежі відбувся обвал двох куполів церкви. Складність гасіння пожежі полягала у швидкому поширенні вогню дерев'яними конструкціями будівлі. 

Рятувальники через щільне задимлення ліквідовували пожежу в апаратах захисту органів дихання у складі 4-х ланок газодимозахисної служби. Завдяки оперативним діям вогнеборців та своєчасному залученню сил і засобів, вдалося врятувати церкву від знищення вогнем, та не допустити перекидання вогню на дзвіницю.

Пожежу локалізували о 16:25 та ліквідували о 17:18. Внаслідок пожежі вогнем знищено церковний інвентар та майно на площі 90 м², 3 куполи та дерев'яні перегородки на площі 50 м², а також пошкоджено внутрішні дерев'яні стіни на площі 125 м².

Причина виникнення пожежі встановлюється. Внаслідок події ніхто не постраждав. До ліквідації пожежі залучили 29 рятувальників та 7 одиниць спецтехніки.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.