Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

проросійський пропагандист у Львові

censor.net.ua

Четвер, 31 січня 2019, 14:32

У Львові відбудеться суд над проросійським пропагандистом

проросійський пропагандист у Львові

У Львові судитимуть журналіста, який поширював антиукраїнські матеріали та працював на замовлення російських інформагенств.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Львівська місцева прокуратура №1 завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою щодо львівського журналіста, колишнього працівника органів внутрішніх справ, який підозрюється у розпалюванні національної ворожнечі.

Зокрема, правоохоронці встановили, що журналіст упродовж 2014-2016 років систематично виконував замовлення іноземних інформаційних агенцій, які діють на території Російської Федерації.

Він готував тенденційні антиукраїнські статті, які принижують національні почуття українців, заперечують їх право на власну державність і самостійність у вирішенні внутрішніх та зовнішніх питаннях та розпалюють національну ворожнечу між українською та іншими спільнотами.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровали до Сихівського районного суду Львова для розгляду.

Додамо, зловмисник підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.161 КК України (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності).

Нагадаємо, торік у Львові судили 39-річного чоловіка, який в соцмережах закликав користувачів до зміни меж території України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.