Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівська поліція

Неділя, 31 березня 2019, 16:20

На львівських виборчих дільницях поліція незаконно фотографує посвідчення спостерігачів

львівська поліція

Порушення зафіксували у двох районах області.

Про це повідомили під час прес-конференції у Львові представники ГР «Опора» та ВО "Батьківщина".

На 116 окружній виборчій комісії поліція фотографувала посвідчення офіційних спостерігачів, що викликало бурю протестів працівників виборчих дільниць. Через це ОВК скликала позачергове засідання.

"На декілька інших дільницях, коли поліція просила офіційних спостерегачів показувати їхнє посвідчення і фотографувала їх, при тому не вимагала показати їхні особисті документи, такі як паспорт" – розповіла в.о. голови Львівської міської партійної організації ВО "Батьківщина" Наталя Тимчій.   Наталя Тимчій.

Аналітик ГМ “Опора" Ольга Стрелюк додала, що такі випадки зафіксували і в інших регіонах Львівської області.

"Відповідно до законодавства поліція не має права фотографувати посвідчення громадських спостерігачів. Але з іншого боку, в цьому році ми маємо безпрецедентну кількість зареєстрованих для спостереження громадських організацій. Ми розуміємо, що частина з них є  фіктивними, і вони будуть присутніми під час підрахунку голосів" – пояснила Ольга Стрелюк.

Вона вважає, що такими діями поліція хоче вжити превентивних заходів щоб мінімізувати порушення, однак наголошує, що такий спосіб є незаконний, і  поліцейські не можуть фотографувати посвідчення громадських спостерігачів.

Нагадаємо, На Львівщині зафіксували декілька "мертвих" душ у списках виборців

Додамо, сьогодні у Львові запрацювали всі виборчі дільниці в кожному з районів міста. Усі виборчі дільниці у місті і області працюватимуть до 20:00 год.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.