Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

виборча дільниця

Понеділок, 1 листопада 2021, 11:37

Правоохоронці зареєстрували 20 звернень про порушення під час виборів на Львівщині

виборча дільниця

Загалом голосування у облаті пройшло без грубих порушень порядку та виборчого законодавства.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Вчора, 31 жовтня, під час виборів у Новокалинівську міськраду, Комарнівську міськраду, Розвадівську сільраду, Шегинську сільраду та Судововишнянську міськраду до поліції Львівщини надійшло 20 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Правоохоронці склали один протокол про адміністративне правопорушення, за іншими зверненнями перевірки наразі тривають.

Зокрема, до поліції надійшло повідомлення від одного з кандидатів на посаду міського голови Комарно про те, що представники однієї з виборчих комісій проводять адресні голосування не у повному складі (двоє представників комісії замість трьох). Правоохоронці провели перевірку, за результатами якої склали протокол за ст.212-18 (Невиконання рішення виборчої комісії, комісії з референдуму) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Інші повідомлення стосувались перебування на виборчих дільницях громадян у нетверезому стані, голосування виборців без паспорта, порушення правил агітації, поширення недостовірної інформації про кандидатів тощо.

Нагадаємо, на 31 жовтня у Львівській області призначили позачергові та проміжні місцеві вибори. За їхніми результатами, у області обрали двох нових голів ОТГ та одного депутата.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.