Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гендерна рівність

П'ятниця, 17 травня 2019, 14:09

Влада Львова профінансує гендерну рівність у школах

гендерна рівність

Львівська міськрада виділила 3 громадським організаціям більше 110 тис грн на освітні проекти.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на виконкомі Львівської міської ради депутати прийняли рішення про затвердження програми надання фінансової підтримки в розмірі 11 166 грн громадським організаціям у галузі "Освіта" на реалізацію соціально-культурних проектів "Зробимо Львів кращим".

Зокрема, ГО "Асоціація музеїв Івана Франка" для літньої школи музейних лідерів "Тінейджер в музеї" одержить 34 866 грн, благодійний фонд "Назарет" для програми попередження вживання наркотиків, алкоголю та тютюну серед дітей та молоді – 39 800 грн, а ГО "Львівський блок" для забезпечення гендерної рівності у спортивних іграх на уроках фізичної культури – 36 500 грн.

За словами начальниці управління освіти Львівської міськради Зоряни Довганик, третій проект передбачає осучаснення програми з фізичної культури, зокрема, шляхом введення уроків з корфболу.

"Це такий вид спорту, в який і хлопці, і дівчата можуть грати разом, в одній команді. Уже в деяких школах нашого міста вивчається такий вид спорту", – заявила вона.

За даними сайту YouControl, громадську організацію "Асоціація музеїв Івана Франка" зареєстрували в грудні 2018 року у Львові релігієзнавець Михайло Кобрин, Катерина Крамар та літературознавець Богдан Тихолоз.

Благодійний фонд "Назарет Львів" зареєстрували в жовтні 2018 року у Львові Ігор Козанкевич та Наталія Цюх, а ГО "Львівський блок" зареєстрували в 2004 році у Львові.

Нагадаємо, в рамках цієї ж програми 22 лютого ГО "Мистецька рада "Діалог" отримала фінансову підтримку з бюджету Львова для реалізації проекту "Торкнись ікони".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.