Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вуличне освітлення

Четвер, 23 травня 2019, 16:30

в Україні впровадили сучасні вимоги до проектування вуличного освітлення

вуличне освітлення

При проектуванні вуличного освітлення в Україні тепер потрібно враховувати висоту зелених насаджень .

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Вже з 1 березня діє новий ДБН "Природне і штучне освітлення", в якому міститься нова норма щодо забезпечення сучасного дизайну вулиць з урахуванням правильних архітектурних рішень елементів освітлення.

"Обов’язкове врахування висоти зелених насаджень при влаштуванні вуличного освітлення для уникнення можливого екранування світлових потоків від світильників. Тобто, щоб світло не перекривалося та не викривлялося деревами чи іншими зеленими насадженнями. Для зберігання яскравості та якості світлових потоків гілки дерев мають підрізатися" – написав Лев Парцхаладзе.

Він підкреслив, що це в жодному разі не означає, що при такому проектуванні мають прибирати існуючі зелені насадження, а навпаки – їх потрібно зберігати.

"До речі, у Європі, якщо, наприклад, зводять нову будівлю чи облаштовують благоустрій, а на визначеній ділянці вже росте доросле дерево, то проектувальники краще змінять проект, але збережуть це дерево. Це правильний підхід до влаштування міського простору. І ми також маємо брати такий приклад" – додав Лев Парцхаладзе.

Нагдаємо, вчора, Мінрегіон дозволив будувати будинки висотою до 150 метрів, що становитиме близько 40 поверхів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.