Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

члени ОУН Микола Петрущак і Михайло Шпак

facebook.com

Прес-реліз,   П'ятниця, 7 червня 2019, 14:16

Дубневич вимагає від уряду забезпечити виконання закону про статус ветеранів війни

члени ОУН Микола Петрущак і Михайло Шпак

Закон щодо надання статусу учасника бойових дій біцям ОУН-УПА Рада підтримала ще в березні, проте досі не прийнято постанов для його реалізації.

У Кабміну та прем'єр-міністра вимагають в найкоротший термін прийняти відповідну постанову і забезпечити виконання закону "Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", а також поіменно назвати та покарати тих, хто затягує його реалізацію. З відповідним зверненням до Кабміну звернувся народний депутат Ярослав Дубневич, передає прес-служба народного депутата.

"З кожним роком, упівців, тих, які жертвували своїм здоров’ям заради незалежності України стає все менше. В Самбірському районі, що на Львівщині, їх залишилось лише 12 і, я переконаний, кожен з них заслуговує найбільших почестей від держави і від суспільства, але через безвідповідальність чиновників, ті, хто пройшли війну, не мають жодних гарантій від держави" – йдеться у зверненні Ярослава Дубневича.

Ззідно із текстом звернення, закон щодо надання статусу учасника бойових дій воякам ОУН-УПА з можливістю користуватися встановленими ветеранськими пільгами Рада підтримала ще в березні, проте досі не прийнято нормативно-правових актів та постанов для його реалізації. Відтак, близько тисячі воїнів-повстанців досі не можуть отримати від держави належних їм соціальних пільг та гарантій.

Нагадаємо, закон № 2640-VIII "Про внесення зміни до статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" щодо посилення соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у XX столітті" набув чинності ще 26 березня 2019 року. Згідно п. 2 закону, Кабінету Міністрів України прийняти нормативно-правові акти, необхідні для реалізації цього закону, забезпечивши набрання ними чинності доручено у тримісячний термін з дня опублікування.

Відповідно до закону, учасники ОУН-УПА та їх сім’ї зможуть розраховувати на низку виплат, пільг та соціальних гарантій з державного та місцевих бюджетів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.