Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

потяг з Праги

П'ятниця, 23 серпня 2019, 11:04

З 2020 року українці їздитимуть до Мостиськ прямим поїздом з Праги

потяг з Праги

В Україні поїзд з Праги буде доїжджати до станції Мостиська 2 о 9:30 год.

Про це повідомляє Центр планових стратегій.

Приватний чеський оператор залізничних та автобусних пасажирських перевезень, компанія RegioJet, має намір в червні 2020 року запустити прямий нічний поїзд в Україну, який курсуватиме за маршрутом Прага – Мостиська 2.

Зокрема перевізник планує реалізувати комбінований маршрут – з Праги до Мостиськ ходитиме нічний потяг, а з Мостиськ до Львова пасажири зможуть дістатися автобусом.

Поїзд відправлятиметься 1 раз в день в кожному з напрямків. У складі поїзду буде від 8 до 12 вагонів. З Праги він відправлятиметься о 22:10 год, прибуватиме на українську прикордонну залізничну станцію – о 9:30 год. По дорозі поїзд робитиме зупинки у Пардубіце, Забржеге, Оломоуці, Остраві (Чехія), а також у Кракові та Жешуві (Польща).

Зокрема колію європейського стандарту 1435 мм заходить у Львівській області до станції Мостиська 1 (наступного після станції Мостиська 2). Саме цим і обумовлений вибір кінцевої точки маршруту поїзда майбутнього в Україні.

Нагадаємо, чеський приватний оператор пасажирських перевезень Leo Express планує в грудні 2019 року запустити перший поїзд від кордону України до Праги через Краків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.