Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

колія

Понеділок, 27 листопада 2023, 10:24

Від станції Мостиська до Львова збудують нову євроколію

колія

На дільниці від Мостиської до Львова планується побудувати євроколію шириною 1435 мм.  

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) допоможе Укрзалізниці модернізувати дільницю від станції Мостиська, яка знаходиться на кордоні з Польщею, до Львова (Скнилів). Відповідний меморандум сторони підписали 24 листопада 2023 року.

Зокрема, на дільниці від Мостиської до Львова планується побудувати євроколію шириною 1435 мм.

"На шляху України до ЄС продовжуємо реалізацію інфраструктурних євроінтеграційних проєктів. Разом із розбудовою сухопутних переходів працюємо над продовженням колії 1435 мм вглиб країни. Одна з найперспективніших дільниць – це Мостиська – Львів. Вона може слугувати для розвитку вантажних та пасажирських перевезень у напрямку країн ЄС"  – зазначив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Лященко. 

Нагадаємо, на станції Мостиська 2 зроблять пункт прикордонного огляду поїздів.

У серпні цього року, Укрзалізниця проклала контейнерний маршрут через Мостиська, а у червні стало відомо, що Євросоюз виділить гранти на реалізацію залізничних проєктів в Україні. А в липні 2022 року Львівська залізниця отримала дозвіл на прокладання магістрального водопроводу до станції Мостиська ll.

Також в рамках проєкту Варшава – Львів – Київ стартувало будівництво нової швидкісної залізничної колії зі столиці Польщі до Львова з передбачуваною максимальною робочою швидкістю 250 км/год, яке може тривати від 3 до 5 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.