Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Укрзалізниця

Середа, 8 листопада 2023, 14:05

На станції Мостиська 2 зроблять пункт прикордонного огляду поїздів

Укрзалізниця

Це дозволить скоротити час огляду та збільшити пропускна спроможність станції до 10 поїздів на добу.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

АТ "Укрзалізниця" до кінця 2023 року планує завершити проект по перенесенню пункту прикордонного огляду поїздів на кордоні з Польщею на станцію Мостиська 2. Це має скоротити час огляду вантажних поїздів та пришвидшити процес їх передачі на кордоні.

"Зі свого боку ми запланували перенесення прикордонного огляду. Зараз виходить, що поїзди до станції Мостиська 2 зупиняються дещо в стороні, де їх оглядають. У нас вже запроектовані роботи (паркан, відеокамери, вишки та ін.). Ми плануємо їх реалізувати до кінця року і перенести цей огляд на станцію Мостиська 2" – заявив операційний директор і член правління АТ УЗ Вячеслав Єрьомін.

Він уточнив, що цим питанням компанія займається з 2022 року.

За розрахунками, скорочення часу огляду вантажних поїздів на перегоні з 2 годин до  40 хвилин на порожній склад та 80 хвилин на завантажений - дозволить збільшити обмін на 1-2 поїзди на добу.

Відзначимо, що зараз фактична пропускна спроможність станції Мостиська 2 становить 6 потягів на добу, натомість технологічні можливості дозволяють збільшити ці показники до 10 потягів на добу.

Нагадаємо, у серпні цього року, Укрзалізниця проклала контейнерний маршрут через Мостиська, а у червні стало відомо, що Євросоюз виділить гранти на реалізацію залізничних проєктів в Україні.

Також в рамках проєкту Варшава – Львів – Київ стартувало будівництво нової швидкісної залізничної колії зі столиці Польщі до Львова з передбачуваною максимальною робочою швидкістю 250 км/год, яке може тривати від 3 до 5 років.

Додамо, у січні цього року стало відомо, що "Укрзалізниця" планує прокласти до Львова три вузькі шляхи європейського стандарту: з Варшавського напрямку, з Кракова через Перемишль та з Угорщини, через що з'явилася ідея створити транспортний хаб у Жовкві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.