Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий у Давосі

Фб Садового

П'ятниця, 20 січня 2023, 11:44

Транспортний хаб у Жовкві відкриє Садовому двері в Європу

Андрій Садовий у Давосі

Андрій Садовий планує створити транспортний хаб у Жовкві.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив міський голова Львова Андрій Садовий 18 січня в Давосі в кулуарах "Українського дому", Укрзалізниця планує прокласти до Львова три вузькі шляхи європейського стандарту: з Варшавського напрямку, з Кракова через Перемишль та з Угорщини, через що з'явилася ідея створити транспортний хаб у Жовкві.

"Ми плануємо провести велику конференцію та презентувати всі ці проєкти, адже важливо мати партнерство у структурі ЄС. Їх це дуже цікавить. Вони бачать у цьому сенс і готові інвестувати сьогодні гроші в ці реальні проєкти, які з погляду безпеки дають максимальну впевненість. Треба використати це, тому що це все залишається в Україні" – Садовий.

За його словами, Львів зайняв унікальну нішу, приймаючи велику кількість переселенців та поранених.

"За час війни ми надали допомогу, якщо брати поранених, орієнтовно 85 тис. Тільки 11 тис. пройшло через наше Перше медичне об'єднання, на базі якого ми вибудовуємо екосистему реабілітації Unbroken, психологічну реабілітацію, фізичну, соціальну" – додав Андрій Садовий.

Додамо, цього року на території Львівської області планують прокласти євроколію від міста Рава-Руська до смт Брюховичі, що поблизу Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.