Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

залізнична колія

Вівторок, 17 січня 2023, 11:39

До кінця року з Рава-Руської до Брюхович планують прокласти євроколію

залізнична колія

В області стартують роботи з прокладання євроколії від Рави-Руської до залізничної станції у Брюховичах.

Про це повідомляє начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Цього року на території Львівської області планують прокласти євроколію від міста Рава-Руська до смт Брюховичі.

"Перший етап робіт на переході Рава-Руська – Гребенне нам вдалося закінчити. Цьогоріч ми плануємо розпочати роботи з прокладання колії від Рави-Руської до залізничної станції у Брюховичах. Надалі цей маршрут повинен сполучати залізницею Львів та Варшаву для пасажирських перевезень між обома країнами. У разі відновлення колії Гребенне – Рава-Руська може стати найшвидшим залізничним сполученням зі Львівщини до Варшави" – зазначив Максим Козицький під час зустрічі з віцемаршалком Люблінського Воєводства Польщі Збігнєвом Войцеховським

Войцеховський додав, що також планують створити ByPass-перехід для пришвидшення руху товарів та вантажів між Польщею та Україною.

Нагадаємо, у лютому 2022 року Львівська ОВА, Рава-Руська міськрада, Добросинсько-Магерівська сільрада та Укрзалізниця підписали меморандум про співпрацю щодо розбудови залізничної інфраструктури на території Рава-Руської ОТГ.

Йдеться про ремонт колії європейського зразка завдовжки 8 кілометрів, а також реконструкцію залізничного вокзалу у Рава-Руській з можливістю проводити митний контроль.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.