Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Укрзалізниця

Понеділок, 23 січня 2023, 15:11

Євроколію з Польщі до Львова збудують через п'ять років

Укрзалізниця

В Укрзалізниці заявили, що будівництво високошвидкісної залізниці з Польщі до Львова може зайняти до 5 років.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

Будівництво нової швидкісної залізничної колії зі столиці Польщі Варшави до Львова в рамках проєкту Варшава – Львів – Київ, може тривати від 3 до 5 років.

Ще 2 роки знадобиться на розробку техніко-економічного обґрунтування.

"Техніко-економічне обґрунтування займатиме до 2 років. Будівництво – 3-5 років до Львова. В залежності від опції, якщо перекладати чинні колії, – може бути значно скорочено терміни" – заявив директор Офісу з міжнародних проєктів "Укрзалізниці" Володимир Шемаєв.

За його словами, нова колія на території Польщі може бути зведена у напрямку Варшава – Люблін – Замосць й далі до Львова, а територією України маршрут проходитиме через Рава-Руську. Подальший маршрут до Львова має бути визначений за результатами техніко-економічного обґрунтування.

Нагадаємо, що нещодавно Центральний комунікаційний порт Польщі та "Укрзалізниця" підписали меморандум про співпрацю, що передбачає більш тісне співробітництво у сфері будівництва нової залізничної інфраструктури, у тому числі високошвидкісної залізниці.

Зокрема, йдеться про будівництво високошвидкісної лінії за маршрутом Варшава – Львів – Київ з передбачуваною максимальною робочою швидкістю 250 км/год.

Додамо, "Укрзалізниця" планує прокласти до Львова три вузькі шляхи європейського стандарту: з Варшавського напрямку, з Кракова через Перемишль та з Угорщини, через що з'явилася ідея створити транспортний хаб у Жовкві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.