Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

угода між Укрзалізницею та CPK

Nakolei

П'ятниця, 20 січня 2023, 12:41

Між Польщею та Україною прокладуть нову залізничну лінію через Львів

угода між Укрзалізницею та CPK

Укрзалізниця та польський CPK сприятимуть будівництву нової швидкісної залізничної інфраструктури з Києва до Варшави.

Про це повідомляє польський інформаційний портал Nakolei.

Центральний комунікаційний порт Польщі (CPK) та "Укрзалізниця" уклали договір про співпрацю, однією з цілей яких є розвиток транскордонних сполучень, а відтак будівництво високошвидкісної лінії Варшава – Львів – Київ з максимальною швидкістю 250 км/год.

Для цього компанія CPK готова обмінюватися знаннями та досвідом і передавати свої технічні стандарти.

"Сподіваюся, що співпраця з СРК наблизить нас до будівництва першої швидкісної залізниці з європейською колією та стане важливим кроком на шляху інтеграції України до ЄС" – прокоментував директор Проєктного офісу міжнародної залізниці України Володимир Шемаєв.

Крім цього сторони спільно шукатимуть можливості отримати кошти ЄС для реалізації проєкту. Саме тому планується впровадження стандартів ЄС у сфері проєктування, будівництва та обслуговування залізничної інфраструктури, включаючи автоматизацію та телекомунікації.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" планує прокласти до Львова три вузькі шляхи європейського стандарту: з Варшавського напрямку, з Кракова через Перемишль та з Угорщини, через що з'явилася ідея створити транспортний хаб у Жовкві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.