Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська залізниця

П'ятниця, 22 липня 2022, 11:04

Львівська залізниця збудує водогін до станції Мостиська ll

Львівська залізниця

Львівська залізниця отримала дозвіл на прокладання магістрального водопроводу до станції Мостиська ll, де триває будівництво логістичного хабу.

Про це повідомила пресслужба департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА.

Департамент екології та природних ресурсів надав Львівській залізниці провів екологічну оцінку впливу на довкілля та надав дозвіл на будівництво магістрального водогону від м. Мостиська до ст. Мостиська ІІ Львівської області.

Зокрема, новий водогін прокладуть від міста Мостиська до залізничної станції Мостиська ІІ, де знаходиться логістичний хаб МОST Logistic Terminal, що зводять компанії "Лемтранс" бізнесмена Ріната Ахметова та "Рейл Транс Інвестмент".

Загальна довжина водогону становитиме 7931 метр, а глибина закладання трубопроводу – не менше 1,30 м.

У документі зазначено, що будівництво водогону сприятиме також й забезпеченню житлового фонду та підприємств села Мостиська ІІ водою.

"Згідно з чинним законодавством України рішенням про провадження даної планованої діяльності буде отримання дозволу на виконання будівельних робіт, що видається Державною інспекцією архітектури та містобудування України" – наголосили у департаменті екології Львівської ОВА.

Нагадаємо, у лютому 2020 року Кабінет міністрів оприлюднив інвестиційний атлас, у якому значилося, що у Мостиськах через 5 років хочуть збудувати логістичний хаб "Сухий порт". Того ж місяця Мостиська міська рада оприлюднила детальний план території будівництва індустріального парку "Мостиський сухий порт" площею 63,52 га.

У вересні 2020 року ділянку, на якій передбачено збудувати логістичний хаб, Львівська ОДА виділила ТзОВ "Мостиська Драй Порт" в оренду на 20 років. Частку цієї компанії придбала фірма Ріната Ахметова "Лемтранс", найбільший приватний вагонний оператор України, яка вкладе 15 млн доларів у будівництво сухого порту.

Додамо, ідея будівництва сухого порту у Львівській області не нова. Цей проект був анонсований ще в 2017 році. Тоді опрацьовувався статус земельних ділянок, які могли бути виділені для створення логістичного центру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.