Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Мостиський сухий порт

Четвер, 24 вересня 2020, 11:33

Козицький дозволив київській фірмі довше розпоряжатися землею під сухий порт у Мостиськах

Мостиський сухий порт

Максим Козицький у два рази збільшив термін оренди ділянки фірмі з Києва, передбаченої для будівництва логістичного хабу у Мостиському районі.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького №803/0/5-20 від 24 вересня 2020 року.

Максим Козицький вніс зміни у своє розпорядження від 12 серпня цього року, яким він надав ТзОВ "Мостиська Драй Порт" в оренду на 10 років земельну ділянку, площею 36,5 га, що знаходиться поблизу села Волиця Мостиського району і на якій передбачено збудувати логістичний хаб.

Зокрема, відтепер термін надання в оренду цієї землі збільшився з 10 до 20 років, а також голова Львівської ОДА становив для фірми розмір річної орендної плати, яка становитиме 6% від нормативної грошової оцінки ділянки.

"Внести зміни до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 12.08.2020 №641/0/5-20 "Про надання в оренду земельної ділянки", а саме: надати ТзОВ "Мостиська Драй Порт" в оренду терміном на 20 років земельну ділянку та встановити розмір річної орендної плати 6% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки" – йдеться у розпорядженні.

Зазначимо, у лютому цього року Мостиська міська рада оприлюднила детальний план території будівництва індустріального парку "Мостиський сухий порт", який розробило ТзОВ "Науково-дослідний проектний інститут Київ-Проект" на замовлення Мостиської РДА.

Загальна площа індустріального парку, що перевантажуватиме та зберігатиме товарів, які перевозитимуть залізницею, має становити 63,52 га і він розміщуватиметься на території між містом Мостиська, залізничною станцією Мостиська-2 і селом Годині, прилягає до автошляху Львів – Шегині – КПП "Шегині". Частину цієї ділянки Львівська ОДА й виділила ТзОВ "Мостиська Драй Порт".

Додамо, у лютому цього року Кабінет міністрів оприлюднив Інвестиційний атлас, у якому значилося, що у Мостиськах через 5 років хочуть збудувати логістичний хаб "Сухий порт".

Ідея будівництва сухого порту у Львівській області не нова. Цей проект був анонсований ще в 2017 році. Тоді опрацьовувався статус земельних ділянок, які могли бути виділені для створення логістичного центру.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Мостиська Драй Порт" зареєстроване з лютого цього року у селі Мостиська Другі Мостиського району, займається транспортним обробленням вантажів. Кінцевими власниками підприємства є кияни Володимир Деменко та Олександр Примак. Деменкові також належить ТОВ "Левада Карго" (Київ), що займається  діяльністю у сфері транспорту. 

Розмір статутного капіталу підприємства складає 35 400 000 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.