Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Мостиський сухий порт

Четвер, 20 серпня 2020, 12:45

Козицький виділив новоствореній фірмі з Києва землю під сухий порт у Мостиськах

Мостиський сухий порт

Створена півроку тому київська фірма отримала в оренду частину ділянки, передбаченої для будівництва логістичного хабу у Мостиському районі.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького 641/0/5-20 від 12 серпня 2020 року.

ТзОВ "Мостиська Драй Порт" отримає від Львівської ОДА в оренду на 10 років земельну ділянку, площею 36,5 га, що знаходиться поблизу села Волиця Мостиського району.

"Затвердити ТзОВ "Мостиська Драй Порт" технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки на місцевості, площею 36,5 га, що розташована за межами населеного пункту на території Волицької сільської ради Мостиського району Львівської області, для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості" – йдеться у розпорядженні.

Наразі Мостиська РДА має від імені Львівської ОДА укласти з підприємством договір оренди на цю земельну ділянку.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Мостиська Драй Порт" зареєстроване з лютого цього року у селі Мостиська Другі Мостиського району, займається транспортним обробленням вантажів. Кінцевими власниками підприємства є кияни Володимир Деменко та Олександр Примак. Деменкові також належить ТОВ "Левада Карго" (Київ), що займається  діяльністю у сфері транспорту. 

Розмір статутного капіталу підприємства складає 35 400 000 грн.

Зазначимо, у лютому цього року Мостиська міська рада оприлюднила детальний план території будівництва індустріального парку "Мостиський сухий порт", який розробило ТзОВ "Науково-дослідний проектний інститут Київ-Проект" на замовлення Мостиської РДА.

Загальна площа індустріального парку, що перевантажуватиме та зберігатиме товарів, які перевозитимуть залізницею, має становити 63,52 га і він розміщуватиметься на території між містом Мостиська, залізничною станцією Мостиська-2 і селом Годині, прилягає до автошляху Львів – Шегині – КПП "Шегині". Частину цієї ділянки Львівська ОДА й виділила ТзОВ "Мостиська Драй Порт".

Додамо, у лютому цього року Кабінет міністрів оприлюднив Інвестиційний атлас, у якому значилося, що у Мостиськах через 5 років хочуть збудувати логістичний хаб "Сухий порт".

Ідея будівництва сухого порту у Львівській області не нова. Цей проект був анонсований ще в 2017 році. Тоді опрацьовувався статус земельних ділянок, які могли бути виділені для створення логістичного центру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.