Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Сухий порт

cfts.org.ua

Четвер, 6 лютого 2020, 17:00

У Мостиськах через 5 років хочуть збудувати Сухий порт

Сухий порт

Логістичний хаб планують розмістити на території площею приблизно 100 га у Мостиська 2.

Про це повідомляє "Центр транспортних стратегій".

Сухий порт на території Львівської області можуть побудовати протягом п'яти років. Це випливає з інформації, викладеної в Інвестиційному атласі, який оприлюднив Кабінет міністрів України.

У презентації для інвесторів вказано, що логістичний хаб "Сухий порт" Мостиська 2 - Державний кордон буде розташований на території площею приблизно 100 га.

Очікуваний термін реалізації проекту - 2026 рік.

У Кабміні вважають, що створення логістичного хаба сприятиме перенесенню частини вантажопотоку з автодоріг на залізничний транспорт, збільшить товарообіг, дозволить знизити ставки на доставку від дверей до дверей.

Нагадаємо, що ідея будівництва сухого порту у Львівській області не нова. Цей проект був анонсований ще в 2017 році. Тоді опрацьовувався статус земельних ділянок, які могли бути виділені для створення логістичного центру.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року Міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що Львівський аеропорт може стати повноцінним інтермодальним транспортним хабом, який дозволить об'єднати багато сполучень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.