Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

проект ДрамаTeen

Перший театр

Вівторок, 27 серпня 2019, 14:20

У Першому театрі для дітей та юнацтва стартував проект ДрамаTeen

проект ДрамаTeen

У рамках лабораторії підліткової драматургії ДрамаTeen львівських старшокласників навчатимуть писати драматургічні тексти.

Про це повідомляє прес-служба Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва.

З 26 до 31 серпня у Першому академічному українському театрі для дітей та юнацтва проходить проект ДрамаTeen, який покликаний навчити старшокласників Львова писати драматургічні тексти.

Учасників лабораторії підліткової драматургії ДрамаTeen відібрали за результатами попереднього конкурсу. Двоє львівських драматургів – Ірина Гарець та Андрій Бондаренко – навчатимуть їх драматургічній справі, а потім підлітки напишуть свої власні тексти. Головна тема лабораторії – "Життя львівських околиць".

Проект реалізується у три етапи: перший етап (лютий-квітень) – конкурс, який допоміг відібрати талановитих школярів; другий етап (серпень) – лабораторія підліткової драматургії, в рамках якої підлітки напишуть свої п'єси; третій етап (вересень) – тексти передадуть відомим українським режисерам, які створять на їхній основі повноцінну постановку.

Вистава вийде на сцену у Першому театрі 8 вересня. У режисерській команді – Олена Апчел (Харків-Львів), Дмитро Гусаков (Харків-Київ), Ігор Білиць (Київ) та Дмитро Захоженко (Херсон-Київ-Львів).

Зазначимо, проект ДрамаTeen створено за взірцем міжнародного театрального формату "Клас-акт". Проект здійснюється завдяки фінансовій підтримці управління культури департаменту розвитку Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.