Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Дім звуку

Понеділок, 4 березня 2024, 14:05

У Львові в Домі звуку відбудуться звукові медіа-мандрівки від Андрія Бондаренка

Дім звуку

В першій половині березня у подієво-виставковому просторі Дому Звуку відбудуться дві звукові події.

Про це повідомили організатори заходу.

7 березня, в четвер о 18:30 годині, усіх запрошують на подію "Utopia today" - покази підбірок відео-арту від videocity.bs

Videocity – це міжнародний публічний арт-проект, заснований у 2013 році в Базелі (Швейцарія) доктором Андреа Домесле. Насамперед Videocity є мистецькою платформою для творчості відеохудожників і молодих кураторів, також проект сприяє мобільності відеоарту, підтримує різноманітність, міжкультурний і транскордонний обмін.
 
"Покази Videocity завжди відбуваються у найрізноманітніших громадських місцях по всьому світу, як у приміщеннях, так і на вулиці, таким чином, сприяючи обговоренню суспільно актуальних тем. Модеруватиме подію режисер Jan Bačynsjkyj" – йдеться у повідомленні.
 
Вхід вільний за умови реєстрації: https://forms.gle/odDAXH54TjF3ww8w8 
 
А вже 12 березня, у вівторок о 18:30 годині драматург Андрій Бондаренко запрошує на подію "Партитура міста: Звукові міські ландшафти у текстах, відео та музиці". 
 
"Ще в ХІХ ст. вчені-антропологи створили багато звукових записів з повсякденного та церемоніального життя різних не-західних суспільств. Тоді як міське життя у західних та європейських країнах майже нікого не цікавило як матеріал для запису. Тому, почути як звучали міста Європи до Другої світової війни можна лише у тодішніх фільмах чи аудіовиставах. Згодом, записами звукових ландшафтів почали вже широко займатися і митці, і науковці" – розповіли організатори.
 
Під час події разом із драматургом Андрієм Бондаренком спробують зануритися у деякі цікаві фіксації міських звукових пейзажів - від німецьких звукофільмів 1930-х років і аматорських львівських відео 1990-х - до сучасних звукових музичних митців.
 
Вхід вільний за умови реєстрації: https://forms.gle/fMo9fCwyzQC5kAnW8

Нагадаємо, у грудні 2023 року у Львові відкрили новий простір Дім Звуку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.