Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Дім Звуку

Понеділок, 18 грудня 2023, 12:13

У Львові відкрили новий простір Дім Звуку

Дім Звуку

Це міждисциплінарний простір, в ньому працюватимуть з актуальними практиками звукового та медіа-мистецтва.

Про це повідомили організатори заходу.

16 грудня у Львові відбулася презентація "Дому Звуку" – нового програмного напрямку роботи ЛКП "Львівське радіо". Простір площею понад 1000 квадратних метрів функціонуватиме в історичній будівлі Львівського радіо (вул. Князя Романа, 6). 

Заступниця директора ЛКП "Львівське радіо" Богдана Брилинська зазначила, що в основу програмної діяльності Дому Звуку закладена робота із залученням вразливих груп населення, вимушено переміщених осіб, військових та сімей військових. І ця діяльність має сприяти комунікації, включенню та порозумінню, в той час як допомога через міждисциплінарні культурні практики має бути спрямована на залучення до взаємодії.

"Ми маємо кілька напрямків роботи. Один стосується звукових ландшафтів. Зокрема звукових ландшафтів в часі війни – як вони змінюються і впливають на нас. Інший напрямок – це аудіолаб. Це більш експериментальні підходи до роботи зі звуком, а також це робота з аудіонаративами" – розповідає директор ЛКП "Львівське радіо" Андрій Лінік.

У Домі Звуку функціонують: подієво-виставковий простір РадіоГараж, медіа-архів унікальних записів Фонотека, Студія звукозапису, де створюють подкасти та іншу аудіпродукцію та резиденційний простір, відкритий для роботи запрошених медіа-артистів та дослідників. Очолює команду Дому Звуку Олена Подолянко. 

У Домі звуку діятимуть цікаві інсталяції:

– Звук міста / Sound of the City - звукова інсталяція, яка є версією "звукового килима", який було створено в 2012 році для фестивалю Musica Electronica Nova у Вроцлаві. .

–  Акустика мережі - звукова інсталяція, завдяки якій можна досвідчити акустичний зліпок приміщень, які перебувають на балансі ЛКП "Львівське радіо".

–  Вікно - звукова інсталяція ритмічних звукових вібрацій, записаних з шиб у РадіоГаражі.

– Гук Міста 2.0 - інтерактивна аудіоінсталяція, яка спонукатиме відвідувачів самостійно міксувати та досліджувати різні звукові ландшафти Львова, створюючи свої власні віртуальні "авдіопрогулянки" в режимі реального часу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.