Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Фандомат

ubr.ua

Понеділок, 2 вересня 2019, 15:15

В Україні у громадських місцях планують встановити автомати для збору пластикових пляшок

Фандомат

У фандоматах можна обміняти пластикові та інші пляшки на гроші або спеціальні чеки.   

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

За його словами у багатьох країнах Європи та світу на вулицях в місцях масового скупчення людей можна зустріти фандомати. Це автомати, які обмінюють пластикові та інші пляшки, наприклад, алюмінієві, на гроші або спеціальні чеки, за які можна купити, приміром, корм для тварин або пакети для собак.

"Це дуже потрібна ініціатива, яка заохочує людей до розумного збору і використання пластику та покращення екологічного стану міст. Думаю, в Україні це теж могло би спрацювати, тому наразі хочемо більш детально вивчити іноземний досвід для внесення відповідних змін у державні будівельні норми. Поки що орієнтовний розрахунок такий: 1 фандомат на 5 тисяч людей" - написав Лев Парцхаладзе.

Він також зазначив, що такі автомати можуть визначати об’єм і вагу тари, а сканер – розпізнавати близько 30 тисяч штрих-кодів і в точності ідентифікувати об’єкт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.