Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сортування сміття

boryslavrada.gov.ua

Четвер, 12 жовтня 2023, 14:39

У Бориславі впроваджують нову модель поводження зі сміттям

сортування сміття

В одному з мікрорайонів Борислава встановлюють контейнери для сортування сміття.

Про це повідомляє Бориславська міська рада на своїй сторінці у фейсбуці.

Фахівці Центру екології, туризму та сталого розвитку Борислава розробили декілька моделей поводження з твердими побутовими відходами в залежності від типу забудови, які першими впровадять на вулицях Ясна, Чумацька, Костомарова та частині вулиць Довженка та Нафтової.

Як пояснили у міськраді Борислава, цей мікрорайон приватної забудови стане пілотним для нової моделі сортування сміття, а надалі вона буде поширюватися й на інші мікрорайони приватних забудов.

"Днями мешканцям будинків вже розпочали безкоштовно видавати у користування по 2 контейнери – для вторинної сировини та для змішаних відходів. Це найпростіша технологічна схема сортування. Зібрані відходи вивозитимуть з кожного двору у визначені дні. При укладанні договорів з жителями фахівці Екоцентру детально роз’яснюють людям, як правильно сортувати сміття у приватних садибах, для чого це потрібно і яку користь воно принесе в майбутньому. І надалі вони будуть опікуватися цим районом та продовжуватимуть роз’яснювальну роботу серед мешканців" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, у серпні цього року роздільне збирання відходів запровадили для мешканців будинку №12 на вул. В. Чорновола, де встановили майданчик для роздільного збирання пластику, металу, скла та паперу.

"Перевагою такої моделі сортування є вилучення вторинної сировини, яку пізніше будуть спрямовувати на переробку. У європейських країнах така система працює вже давно і є досить ефективною. Тож сподіваємось, що мешканці нашої громади з розумінням підтримають такі ініціативи та розпочнуть кожен з власної квартири чи будинку" – додав директор Екоцентру Мирон Цайтлер. 

Додамо, Борислав є одним із міст, яке приймає львівське сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.