Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сонячна електростанція

П'ятниця, 15 грудня 2023, 11:20

Компанія з Саудівської Аравії збудує сонячну електростанцію у Бориславі

сонячна електростанція

Електростанцію збудують на ділянці, яка знаходиться у санітарній зоні міського сміттєзвалища.

Про це повідомляє Бориславська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Компанія ТОВ "Сонячна електростанція" отримає в оренду дві земельні ділянки на вул. Братів Лисиків у Бориславі, де збудує сонячну електростанцію.

Як пояснили у міськраді Борислава, попередньо на сесії міської ради було прийнято рішення про передачу цих ділянок в оренду, а на ще дві ділянки готується містобудівна документація та проєкт землеустрою. Загальна площа ділянок, які підлягають оренді – 42 га.

Електростанцію збудують на ділянці, яка знаходиться у санітарній зоні міського сміттєзвалища.

"У місті в районі сміттєзвалища у наявності є земельні ділянки, які не придатні для ведення сільського господарства, будівництва житлових об’єктів чи інших потреб. Втім, вони добре підходять для встановлення сонячних панелей. Тішить, що ми знайшли інвестора, який зацікавився цими ділянками і бере їх в оренду. Створення сонячної електростанції сприятиме суттєвим надходженням до бюджету громади" – наголосив міський голова Борислава Ігор Яворський.

Розпочати підготовчі роботи зі створення електростанції підприємство планує вже до кінця цього року, а ввести її в експлуатацію мають навесні 2025 року.

Орендна плата за земельну ділянку буде здійснюватися з часу реєстрації договору оренди і складатиме в загальному за 4 об’єкти оренди близько 2 млн грн.

Зазначимо, ТОВ "Сонячна електростанція" належить до групи компаній ТОВ "Фурси Енерджи Групп". За даними аналітичної системи YouControl, ця компанія зареєстрована з 2018 року у селі Фурси на Київщині, займається виробництвом електроенергії та належить підприємству з Саудівської Аравії "Комерційна компанія Фас Енергетична", власниками якої також є громадяни Саудівської Аравії.

Директор підприємства Роман Петрученко додав, що виробництво сонячних панелей відбувається в Саудівській Аравії.

Додамо, наприкінці грудня минулого року на території Кам'янка-Бузької ОТГ ТОВ "Енергоінвест" запустило сонячну електростанцію, орієнтовною потужністю 996 кВт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.