Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

міні-ГЕС у Карпатах

Вівторок, 19 березня 2024, 10:32

На Львівщині планують збудувати низку малих гідроелектростанцій

міні-ГЕС у Карпатах

Українсько-Австрійська Асоціація планує створити в області низку малих гідроелектростанцій.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Українсько-Австрійська Асоціація запропонувала створити на Львівщині низку малих гідроелектростанцій, для чого пропонують використовувати австрійський досвід, технології та обладнання.

"Я вважаю, що ідея доволі життєздатна. Але інвестор повинен мати належну документацію, знайти виробника обладнання, який дозволить експлуатувати його в Україні, обґрунтувати ціну, а також укласти кредитний договір з банком. Тоді цей проєкт буде цікавим кейсом" – наголосив Максим Козицький.

За його словами, Львівська ОВА допоможе потенційному інвестору на усіх етапах: від пошуку ділянки до налагодження партнерських контактів і збуту.

Також Козицький додав, що інвесторам пропонують співпрацювати також у таких сферах:

- харчова промисловість (органічні продукти та глибока переробка);

- електромашинобудування;

- будівництво нових заводів.

Нагадаємо, у 2022 році стало відомо, що компанія "Вотерструм" за кошти інвестора збудує міні-ГЕС у селі Липиці Миколаївської ОТГ Стрийського району. Ще у 2021 році мешканці навколишніх сіл виступили проти зведення міні-ГЕС та були обурені діями депутатів Миколаївської міськради, які дозволили це будівництво.

Додамо, у 2016 році Варіанти дослідили ситуацію із будівництвом міні-ГЕС  на карпатських річках та вияснили, чого мешканці навколишніх сіл виступили проти цього будівництва. Детальніше – у статті "Бісові ГЕСи Закарпаття".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.