Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

промисловість Львівщини

Понеділок, 22 квітня 2024, 10:34

Харківське промислове підприємство створить філію на Львівщині

промисловість Львівщини

Крім Львівщини, філії знаходитимуться у Закарпатській і Чернівецькій областях.

Про це повідомляє Економічна правда.

Харківське АТ "Українські енергетичні машини" (підприємства "Турбоатом" та "Електроважмаш") створить філії у Львівській, Закарпатській і Чернівецькій областях.

Таке рішення 18 квітня ухвалила наглядова рада компанії.

Функції, які виконуватиме філія, та місцеперебування будуть зазначені в положенні про філію, яку затвердить наглядова рада.

Зазначимо, компанія раніше планувала створити відокремлений підрозділ – філію у Львові чи Ужгороді, проте збори акціонерів у 2022 і 2023 роках рішення так і не ухвалили.

"Українські енергетичні машини" були створені у 2021 році шляхом об'єднання двох харківських гігантів – "Електроважмашу" і "Турбоатому". Наразі 76% акцій АТ "Українські енергетичні машини" перебувають в управлінні Кабінету міністрів.

АТ "Укренергомашини" – єдиний в Україні виробник турбінного обладнання для гідро-, теплових та атомних електростанцій.

Додамо, влітку 2023 року стало відомо, що український виробник будматеріалів інвестує 27 мільйонів євро у новий завод в Розвадові. Також на Яворівщині збудують перший тепличний комплекс з використанням геотермальної енергії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.