Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Середа, 1 листопада 2023, 15:03

На Львівщину релокувались майже 200 підприємств

Львів

Львівщина займає перше місце за кількістю релокованого бізнесу в Україні.

Про це повідомляє управління інвестицій та проєктів Львівської міської ради на своїй сторінці у Фейсбуці.

Станом на початок жовтня цього року, за даними Opendatabot, на територію Львівської області офіційно релокувались й залишились працювати 199 підприємств, що є найбільшим показником серед інших областей України.

З них 95 підприємств розташувалися у Львівській МТГ. Це підприємства із Київської, Одеської, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької, Донецької, Луганської областей, які спеціалізуються на машинобудуванні, металообробці, легкій промисловості та медицині.

На другому місці щодо релокації бізнесу опинилась Закарпатська область (120 релокованих підприємств), на третьому – Чернівецька область (78 підприємств), на четвертому – Івано-Франківська область (70 підприємств), на п'ятому – Хмельницька область (62 підприємства).

Загалом у більш безпечні регіони України з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, за державною програмою релокації переїхало 840 підприємств.

Нагадаємо, станом на липень 2022 року 193 підприємства завершили переїзд на територію області, а на підтримку бізнесу Львівщини на час дії воєнного стану в Україні передбачили 50 млн грн.

Також за перший квартал 2023 року економіка Львівщини впала на 5%.

Додамо, торік в області створили три опорні пункти для релокації підприємств, якими стали Львів, Дрогобич та Червоноград. А з вересня 2022 року у Львові запрацював "Інвест офіс", де безкоштовно допомагатимуть підприємцям.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.