Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Фб Козицького

П'ятниця, 19 травня 2023, 16:15

Торік економіка Львівщини впала на 11% – Козицький

Максим Козицький

Натомість за перший квартал 2023 року економіка Львівщини впала на 5%.

Про це сьогодні повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький під час Весняного ділового форуму.

Впродовж минулого року економіка Львівщини впала на 11%, а лише за січень-березень цього року падіння економіки в області зафіксували на рівні 5%.

"Минулий рік був важкий. Якщо брати економіку на Львівщині, то навіть в нас, далеко від фронту, було падіння економіки на 11%. Перший квартал цього року ми закінчили з мінус 5%. Це реальні цифри. Ми розуміємо, як це в масштабах держави" – наголосив Козицький.

За його словами, цьогоріч ключовими пріоритетами Львівської ОВА будуть безпека, покращення рівня освіти, якісна медицина, соціальний захист, розвиток логістики та вибудова довіри між бізнесом і владою.

"Важливо зазначити, що навіть в умовах повномасштабної війни, Львівщина розвивається в економічному плані. І цим завдячуємо насамперед нашому внутрішньому інвестору, який є надійним партнером та соратником, сплачує податки та створює робочі місця. Працюємо над тим, щоб наша область була привабливою також для іноземних" – додав Козицький.

Нагадаємо, у лютому цього року Максим Козицький створив робочу групу, яка має визначити перелік підприємств, що мають важливе значення для економіки.

Додамо, станом на липень 2022 року 193 підприємства завершили переїзд на територію області, а на підтримку бізнесу Львівщини на час дії воєнного стану в Україні передбачили 50 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.