Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

інвестиції в Львівщину

Середа, 29 листопада 2023, 11:00

На Яворівщині збудують перший тепличний комплекс з використанням геотермальної енергії

інвестиції в Львівщину

Вартість інвестицій становитиме близько 70 мільйонів євро.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 28 листопада, компанія "Тріосан Холдинг Україна" підписала меморандум про співпрацю з Львівською ОВА та Львівською обласною радою щодо будівництва на території Яворівського району тепличного комплексу з використанням геотермальної енергії.

Як наголосив Козицький, реалізація такого проєкту дозволить покращити забезпечення регіону продуктами овочівництва (томатів, огірків, болгарського перцю та салату), доступними за ціною завдяки низькій вартості енергетичних ресурсів.

На території України такий проєкт впроваджуватимуть вперше.

"Оскільки основні постачальники з Херсонської та Запорізької областей перебувають в тимчасовій окупації і є дефіцит тепличних овочів в Україні, це дуже актуальний проєкт. Площа тепличного комплексу становитиме 15 га. За площею він буде другим в Україні. Роботою забезпечать 180 осіб. Інвестують у проєкт близько 70 млн євро. Використання геотермальних ресурсів дозволить теплицям не залежати від газопостачання. Зокрема економія газу на рік становитиме 8 млн кубометрів. Таким чином буде можливість постачати овочі за доступними цінами" – пояснив Козицький.

Будівництво планують розпочати у 2025 році, а повністю завершити тепличний комплекс мають до 2028 року. 

Додамо, влітку стало відомо, що український виробник будматеріалів інвестує 27 мільйонів євро у новий завод в Розвадові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.