Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Розвадів

1ua.com.ua

П'ятниця, 28 липня 2023, 10:32

Український виробник будматеріалів інвестує 27 мільйонів євро у новий завод в Розвадові

Розвадів

Група компаній "Ковальська" отримала кредит у 27 мільйонів євро для будівництва заводу з виробництва екологічно чистих газобетонних блоків.

Про це повідомляє видання "Рубрика".

Український виробник будматеріалів "Ковальська" підписала угоду з Invest International на отримання кредиту в розмірі 27 млн євро для розвитку виробництва екологічно чистих газобетонних блоків і панелей корпорації Aircrete Europe в Україні.

Кредит буде використаний для закупівлі обладнання та введення в експлуатацію нового виробничого заводу біля села Розвадів Стрийського району.

"Через масштаб руйнування приватний сектор разом з державою відіграють вирішальну роль у відбудові. "Ковальська" налаштована на відновлення України. Для цього нам потрібні стратегічні інвестиції та міжнародне партнерство. Фінансування цього проєкту через Invest International було дуже продуктивним" – наголосив генеральний директор Групи "Ковальська" Сергій Пилипенко.

За його словами, технологія виробництва Aircrete Europe з виготовлення "легкого бетону" заощаджує приблизно 20% споживання енергії в будівлях завдяки відмінним ізоляційним властивостям. Також вона має додаткову перевагу уникнення значної частини ерозії ґрунту, пов'язаної з видобутком глини для виробництва традиційної цегли.

Очікується, що під час будівництва заводу буде створено додатково приблизно 350-400 нових робочих місць, а на етапі експлуатації – приблизно 240 нових робочих місць.

Нагадаємо, група компаній "Ковальська" працює на Львівщині з 2020 року – ще раніше у Розвадові за 15 млн євро створили підприємство, яке спеціалізується на видобутку піску та вапняку. 

Крім цього у 2022 році компанія оголосила, що планує збудувати завод із виробництва газобетону та завод з виготовлення сухих будівельних сумішей у Розвадові, залучивши понад 70 млн євро інвестицій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.