Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

промисловість Львівщини

П'ятниця, 18 лютого 2022, 15:49

На Львівщині збудують два заводи вартістю 70 мільйонів євро

промисловість Львівщини

У Розвадові планують збудувати завод із виробництва газобетону та завод з виготовлення сухих будівельних сумішей.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Український виробник будматеріалів "Ковальська" планує інвестувати понад 70 млдн євро у новий завод з виготовлення сухих будівельних сумішей та завод із виробництва газобетону у селі Розвадів Стрийського району.

Компанія працює на Львівщині вже 2 роки – у Розвадові за 15 млн євро створили підприємство, яке спеціалізується на видобутку піску та вапняку. Виробничі потужності: піску – 700 тисяч тонн на рік, вапняку – 200 тисяч тонн на рік. Видобутий пісок і вапняк реалізують на території Західної України.

"ПБГ "Ковальська" має намір використовувати пісок для власних цілей, а саме  Siltek.

Новий завод для виготовлення сухих будівельних сумішей Siltek компанія збудує впродовж наступних двох років. Вартість будівництва – 20 млн євро, тут створять 150 нових робочих місць.

Заводу із виробництва газобетону будуватимуть у дві черги. У нього планують вкласти 50 млн євро. Новий комплекс займатиме площу у 15 гектарів, тут пралують відкрити 500 нових робочих місць.

Зазначимо, "Ковальська" – провідний виробник будівельних матеріалів в Україні. Підприємства групи працюють у Київській, Житомирській, Львівській, Херсонській та Чернігівській областях. Загальна чисельність працівників становить понад 4600 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.